Història

El RUGBY CLUB HOSPITALET conegut popularment com l’Hospi va ser fundat l’any 1973 amb el nom d’Unió Esportiva Bellvitge.

Inicia les seves activitats en el Col·legi Mare de Déu de Bellvitge, participant juntament amb uns dos-cents escolars de l’àrea de Barcelona, en un campionat escolar.

Malgrat la precarietat de les condicions en les que desenvolupàvem les nostres activitats, el camp era de terra i sense llum ni vestidors, les diferents categories del equip no paren de fer bons resultats fent un magnífic paper en totes les competicions on participen, això fa créixer el club.

Deu anys mes tard de la seva fundació, en la temporada 82/83, es va formar l’equip sènior integrat per un bon grapat dels joves jugadors que l’any 1973 van formar l’equip infantil amb el qual el club va començar. Es va inscriure en la lliga de categoria regional amb el repte d’obtenir l’ascens a la 2a divisió nacional. Desprès d’una magnífica temporada en la que es va guanyar el subcampionat, va arribar l’esperat ascens.

La temporada 83/84 va ser la de la consolidació entre els equips d’elit del rugby espanyol. La brillant temporada realitzada es va concretar amb el campionat de la 2a divisió nacional la qual cosa ens permet l’ascens a la 1a divisió nacional i el dret de participar en la Copa FER organitzada per la Federació Espanyola de Rugby. L’excel·lent nivell de joc ens porta a la final obtenint el subcampionat.

La temporada 84/85 l’entitat pren el seu nom actual RUGBY CLUB L’HOSPITALET.

El 1985 s’arriba a la final de la Copa FER jugant contra el TEKA de Madrid, es perd.

La temporada 85/86 va començar amb la incorporació de nous jugadors provinents de la cantera així com la d’un nou entrenador. Gràcies al bon joc demostrat guanyem el campionat de Catalunya, sense perdre cap partit i juguem la fase d’ascens a la 1a divisió nacional. El tercer lloc obtingut no ens permet recuperar la categoria.

La temporada 86/87 va ser una repetició de l’anterior, arrasant. La fase d’ascens, malgrat començar amb una inesperada derrota, va ser tot un passeig triomfal acabant la resta de partits imbatuts i obtenint l’esperat retorn a la primera divisió nacional.

Any 88 s’arriba a la final Campionat Espanya Cadets.

Any 89 el New Port campió de la lliga gal·lesa juga contra l’Hospitalet a la Feixa Llarga.
Les temporades 96-97 i 98-99 es juga la promoció d’ascens però no s’aconsegueix.

El 14 d´abril de 2002 s´aconsegueix l´ascens a Divisió d´Honor despres de guanyar al ADU Salamanca per 20 a 15

Les temporades 02-03 i la 03-04 milita a divisió d’honor A i la 04-05 i 05-06 tornem a divisió d’honor B.

Des de la temporada 06-07 fins l’actual, militem en la Primera Divisió Nacional.
La temporada 07-08 l’equip es proclama campió de primera nacional però es perd el play-off d’ascens.

La temporada 04-05 l’equip infantil ho guanyar tot: campionat de lliga, copa catalana i queda quart al campionat d’Espanya.

El desaparegut equip femení actualment en procés de dinamització ha guanyat 4 Copes de la Reina.

Temporada 08-09

Campions Copa Catalana Sub-23

Sub Campions Copa Catalana Juvenils.

Entre els nostre jugadors tenim internacionals tant amb la Selecció Espanyola com amb la Catalana.

El Rugby Hospitalet fidel als seus orígens no es limita als equips de competició, l’Escola de Rugby oberta per a nens i nenes desenvolupa una feina molt important per tal de formar els jugadors de la nostre cantera i també per aquells que només vulguin passar una bona estona jugant amb activitats adaptades a la seva edat relacionades amb el joc del rugby.

Si voleu que els vostres fills o filles coneguin aquets magnífic esport els podeu portar al nostre camp tots els dissabtes al matí.

La primera gran cita de cada temporada comença amb la celebració del seu torneig “El Ciutat de l´Hospitalet” al mes de setembre.

Temporada 2010-2011: l´equip femení de Rugy 7 Sub 20 es proclamen Campiones del I Torneig de Seven de Catalunya.

El primer equip puja a DHB després de finatlizar la temporada invicte,14 victòries en lliga, 4 en  fase d´ascens i la final de lliga que guanya a Saragossa contra el Hercesa.

TEMPORADA 2012-2013

Equip Senior Masculí : Campió Copa Catalana Rugby XV.

Equip Senior Regional : Campió de Segona Catalana i per tan aconseguint un important ascens a Primera Catalana .L´equip no ha perdut cap partit en tota la temporada.

Exits esportius Temporada 2012-2013

Equips masculins:

Ascens a Primera Catalana.

Campions Copa Catalana.

Equip Femení:

Sub campiones Copa Catalana Rugby 7

Club:

Com club hem liderat, entre altres, l´organització dels següents events de projecció nacional:

Campionat d´Espanya de Seleccions Absolutes

Campional  Juvenil de Seleccions Autonómiques

Copa Catalana Sub 20 Femení (seu de dues jornades)

Final Copa Catalana

I per primer cop en l història del rugby es va organitzar un partir amistós entre les Seleccions Sub 18 de Catlunya i Madrid

I per primer cop en l història del rugby es va organitzar un partir amistós en categoria FEMENINA entre les Seleccions Sub 18 de Catalunya i Madrid. ( http://www.marca.com/2012/07/03/mas_deportes/rugby/1341321497.html?a=0de12b92732a812841aefcb33533d296&t=1341325941 )

El jugador i entrenador Alvaro Hompanera porta mes de  30 partits com jugador invicte.La temporada pasada va guanyar 19 partits consecutius amb el primer equip i aquesta que ha jugat i entrenat al regional, 16 partits sense perdre.

El nostre club te representación a la Federació Catalana de Rugby a través del nostre president Domènec Rodriguez en qualitat de vice president esportiu i a la Federación Española de Rugby.