Història del Rugby Club L’Hospitalet

Els nostres orígens

El Rugby Club l’Hospitalet conegut popularment com l’Hospi va ser fundat l’any 1973 amb el nom d’Unió Esportiva Bellvitge.

El Rugby Club l’Hospitalet conegut popularment com l’Hospi va ser fundat l’any 1973 amb el nom d’Unió Esportiva Bellvitge.

Inicia les seves activitats en el Col·legi Mare de Déu de Bellvitge, participant juntament amb uns dos-cents escolars de l’àrea de Barcelona, en un campionat escolar.

Malgrat la precarietat de les condicions en les que desenvolupavem les nostres activitats, el pati de l’escola era de terra, sense llum ni vestidors, les diferents categories de l’equip no paren de fer bons resultats fent un magnífic paper en totes les competicions on participen, això fa créixer el club.

 

 

Deu anys mes tard de la seva fundació, en la temporada 82/83, es va formar l’equip sènior integrat per un bon grapat dels joves jugadors que l’any 1973 van formar l’equip infantil amb el qual el club va començar. Es va inscriure en la lliga de categoria regional amb el repte d’obtenir l’ascens a la 2a divisió nacional. Desprès d’una magnífica temporada en la que es va guanyar el subcampionat, va arribar l’esperat ascens.

La temporada 83/84 va ser la de la consolidació entre els equips d’elit del rugby espanyol. La brillant temporada realitzada es va concretar amb el campionat de la 2a divisió nacional la qual cosa ens permet l’ascens a la 1a divisió nacional i el dret de participar en la Copa FER organitzada per la Federació Espanyola de Rugby. L’excel·lent nivell de joc ens porta a la final obtenint el subcampionat.

La temporada 84/85 l’entitat pren el seu nom actual:
RUGBY CLUB L’HOSPITALET

 

El 1985 s’arriba a la final de la Copa FER jugant contra el TEKA de Madrid, es perd.

La temporada 85/86 va començar amb la incorporació de nous jugadors provinents de la cantera així com la d’un nou entrenador. Gràcies al bon joc demostrat guanyem el campionat de Catalunya, sense perdre cap partit i juguem la fase d’ascens a la 1a divisió nacional. El tercer lloc obtingut no ens permet recuperar la categoria.

La temporada 86/87 va ser una repetició de l’anterior, arrasant. La fase d’ascens, malgrat començar amb una inesperada derrota, va ser tot un passeig triomfal acabant la resta de partits imbatuts i obtenint l’esperat retorn a la primera divisió nacional.

L’any 1988 s’arriba a la final Campionat Espanya Cadets.

L’any 1989 el Newport RFC, campió de la lliga gal·lesa, juga contra l’Hospitalet a la Feixa Llarga.

Les temporades 96-97 i 98-99 es juga la promoció d’ascens però no s’aconsegueix.

El 14 d´abril de 2002 s’aconsegueix l’ascens a Divisió d´Honor A després de guanyar al ADU Salamanca per 20 a 15.

Les temporades 02-03 i la 03-04 milita a Divisió d’Honor A i la 04-05 tornem a Divisió d’Honor B.

La temporada 04-05 l’equip infantil ho guanyar tot: campionat de lliga, copa catalana i queda quart al campionat d’Espanya.

Des de la temporada 06-07 fins l’actual, militem en la Primera Divisió Nacional.

La temporada 07-08 l’equip es proclama campió de primera nacional però es perd el play-off d’ascens.

L’equip femení  ha guanyat 4 Copes de la Reina.

Temporada 2010-2011: l´equip femení de Rugy 7 Sub 20 es proclamen Campiones del I Torneig de Seven de Catalunya.

Entre els nostres jugadors tenim internacionals tant amb la Selecció Espanyola com amb la Catalana.

 El Rugby Hospitalet fidel als seus orígens no es limita als equips de competició, l’Escola de Rugby oberta per a nens i nenes a partir dels 8 anys, desenvolupa una feina molt important per tal de formar els jugadors de la nostra cantera i també per aquells que només vulguin passar una bona estona jugant amb activitats adaptades a la seva edat relacionades amb el joc del rugby.

Si voleu que els vostres fills o filles coneguin aquest magnífic esport els podeu portar al nostre camp tots els dissabtes al matí.

La primera gran cita de cada temporada comença amb la celebració del torneig “Ciutat de l’Hospitalet” el mes de setembre.

 

TEMPORADA 2012-2013

Equip Senior Masculí : Campió Copa Catalana Rugby XV.

Equip Senior Regional : Campió de Segona Catalana i per tan aconseguint un important ascens a Primera Catalana .L´equip no ha perdut cap partit en tota la temporada.

Exits esportius Temporada 2012-2013

Equips masculins:

Ascens a Primera Catalana.

Campions Copa Catalana.

Equip Femení:

Sub campiones Copa Catalana Rugby 7

Club:

Com a club hem liderat, entre altres, l´organització dels següents esdeveniments de projecció nacional:

  • Campionat d´Espanya de Seleccions Absolutes
  • Campional Juvenil de Seleccions Autonómiques
  • Copa Catalana Sub 20 Femení (seu de dues jornades)
  • Final Copa Catalana

I per primera vegada en la història del rugby es va organitzar un partir amistós entre les seleccions Sub 18 de Catalunya i Madrid

http://www.marca.com/2012/07/03/mas_deportes/rugby/1341321497.html?a=0de12b92732a812841aefcb33533d296&t=1341325941

Sol·licita informació

8 + 9 =