Rugby Club L’Hospitalet

Història | Dades generals | Normativa | Organigrama

Breu història

El RUGBY CLUB HOSPITALET, conegut popularment com  L´Hospi, va ser fundat l’any 1973 amb el nom d’Unió Esportiva Bellvitge.

Inicia les seves activitats en el Col·legi Mare de Déu de Bellvitge. Participen juntament amb uns dos cents escolars de l’àrea de Barcelona, en un campionat escolar .

En aquell moment destaca la precarietat de les condicions en la que desenvolupàvem les nostres activitats (camp era de terra, sense llum ni vestidors…). Tot i això, les diferents categories de l’equip no paren de fer bons resultats. Els nostres jugadors fan un magnífic paper en totes les competicions on participen, això fa créixer el club.

Deu anys mes tard de la seva fundació  la temporada 82/83 es va formar la equip sènior. Integrat per un bon grapat dels joves jugadors que l’any 1973 van formar l’equip infantil. Es va inscriure en la lliga de categoria regional amb el repte d’obtenir l’ascens a la 2a divisió nacional. Desprès d’una magnífica temporada en la que es va guanyar el subcampionat, va arribar l’esperat ascens.

La temporada 83/84 va ser la de la consolidació  entre els equips d’èlit del rugby espanyol. La brillant temporada realitzada es va concretar amb el campionat de la 2a divisió nacional. Per tant, l’equip va aconseguir l’ascens la 1a divisió nacional i  el dret de participar en la Copa FER organitzada per la Federació Espanyola de Rugby. L’excel·lent nivell de joc ens porta a la final obtenint el subcampionat

La temporada 84/85 l’entitat pren el seu nom actual i pasa a la seva denominació actual RC L´HOSPITALET

R.C. L’Hospitalet

La temporada 85/86 va començar amb la incorporació de nous jugadors provinents de la cantera així  com la d’un nou entrenador. Gràcies al bon joc demostrat guanyem el campionat de Catalunya, sense perdre cap partit. per tant, juguem la fase d’ascens a la 1a divisió nacional. El tercer lloc obtingut no ens permet recuperar la categoria

La temporada 86/87 va ser una repetició  de l’anterior, arrasant. La fase d’ascens, va començar amb una inesperada derrota. Després, va ser tot un passeig triomfal acabant la resta de partits imbatuts i obtenint l’espera’t retorn a la  primera divisió nacional.

En el curs 2016/2017 el primer equip va jugar el play-off d’ascens a Divisió d’Honor.

Formació de jugadors

El Rugby Hospitalet fidel als seus orígens no es limita als equips de competició. L´Escola de Rugby, oberta per nens i nenes desenvolupa una feina molt important per tal de formar jugadors de la nostra cantera i també per aquells que només vulguin passar una bona estona jugant. Així doncs, l’Escola proposa activitats adaptades a la seva edat relacionades amb el joc del rugby.

Si voleu que els vostres fills o filles coneguin aquets magnífic esport els podeu portar al nostre camp tots els dissabtes al matí.